Mese bucatarie

3 Articol(e)

pe pagina

3 Articol(e)

pe pagina

Mese bucatarie

Masa de bucatarie este una dintre piesele de mobilier care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa. Este locul unde pregatesti mancarea, unde iei masa alaturi de familie si unde, de multe ori, iti primesti musafirii cu preparate delicioase.

Mobalmi iti ofera mai multe variante de mese de bucatarie, toate prezentand caracteristici deosebite din punct de vedere al materialului din care sunt realizate si din punct de vedere al esteticii si al rezistentei.

Alegerea mesei nu trebuie sa se faca insa doar pe baza acestor elemente. Printre criteriile pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand cumperi o masa pentru bucatarie se numara si dimensiunea bucatariei, estetica acesteia , precum si numarul de oameni care vor sta frecvent la masa.

 

Dimensiunea bucatariei

Inainte de a face o comanda ferma pentru o masa, masoara cu atentie bucataria si spatiile libere pe care le ai in aceasta. O masa de bucatarie este voluminoasa, ocupand un spatiu generos, asadar, trebuie sa te asiguri ca ramane si spatiu pentru desfasurarea activitatilor. Pentru o bucatarie mare, poti alege o masa mare, cu 6 sau 8 locuri. Daca bucataria are dimensiuni reduse insa, poti alege o masa patrata, cu 4 locuri. In cazul in care bucataria este mica, insa numarul de persoane care stau la masa este mare, atunci cel mai bine este sa alegi o masa plianta de bucatarie.

Pozitionarea mesei trebuie sa se faca in asa fel incat intre ea si perete sa fie minim 90 de centimetri. In felul acesta toti cei care vor sta la masa se vor putea ridica si aseza cu usurinta.

Dimensiunile standard pentru mesele de bucatarie variaza intre 120 si 90 de centimetri si sunt destinate unui numar de 4 persoane. Daca masa are peste 180 de centimetri, este ideala pentru 8 persoane in timp ce daca ajunge la peste 240 de centimetri, numarul de persoane care pot sta la masa este de 8.

 

Estetica bucatariei

Alegerea mesei trebuie sa tina neaparat cont si de modul in care ai mobilata bucataria. Alege o culoare asemanatoare cu restul mobilierului, care sa fie totusi in contrast cu peretii si cu podeaua. De regula, masa trebuie sa stea in centru. Astfel, poti obtine o estetica foarte placuta, un echilibru in incapere si poti castiga tot spatiul destinat celor care folosesc masa.