Mese

10 Articol(e)

pe pagina

10 Articol(e)

pe pagina

Mese

Daca la inceput masa reprezenta o simpla piesa de mobilier care sustinea alimentele si diversele instrumente de lucru, astazi, aceasta este mult mai mult de atat. Evident, isi pastreaza rolul initial, insa capata si un rol mult mai interesant: cel estetic. O masa care arata bine si care poate sa ofere o imagine de inalta calitate , schimba intreaga fata a unei incaperi, fie ca vorbim despre un living, despre o bucatarie sau despre un restaurant.

Alegerea mesei corecte poate sa fie secretul pentru un spatiu bine amenajat.

 

Cate tipuri de mese exista?

Vei descoperi mai multe variante de mese, in functie de spatiul caruia ii sunt destinate si in functie de utilitatea pe care o au:

- Mese de sufragerie. Pot fi mese de cafea, cu inaltime mica si cu forme care mai de care mai interesante sau mese mari, pentru luat cina. De regula, sunt mesele carora li se acorda cea mai mare atentie, deoarece sufrageria este spatiul de relaxare din orice casa, asadar, trebuie sa ofere o imagine deosebita. Mesele de sufragerie pot fi realizate din mai multe materiale. Cele mai intalnite sunt lemnul si sticla.

- Mese de bucatarie. Sunt, de regula, mesele de lucru, pe care le folosim pentru a pregati mancarea. De multe ori insa, sunt mesele pe care familiile le folosesc pentru a lua masa. Desi nu solicita o eleganta la fel de mare ca mesele de sufragerie, mesele de bucatarie trebuie sa fie si el cat se poate de placute la vedere. Acestea trebuie sa se incadreze perfect in ansamblul creat de mobila de bucatarie si sa fie cat mai eficiente. Rezistenta este un punct forte al acestor mese.

- Mese pliante. Sunt mesele de compromis, care trebuie sa fie cumparate in cazul in care spatiul nu te ajuta foarte mult. Acestea se pot plia, in asa fel incat sa nu ocupe spatiu inutil, atunci cand nu sunt folosite si se pot intinde ori de cate ori este un eveniment special iar o masa este strict necesara.

 

Ce trebuie sa ai in vedere in momentul in care cumperi o masa?

Rezistenta este punctul forte al mesei. Scopul sau este acela de a sustine diverse obiecte, asadar, trebuie sa poata face asta fara niciun fel de probleme. Pe langa rezistenta, este bine sa tii cont de finisaje, de estetica si de tipul de lemn folosit la constructia mesei. Evident, vei putea gasi o multime de materiale din care sunt fabricate mesele, incepand cu metalul si terminand cu plasticul. Daca iti doresti o masa eleganta insa, lemnul ramane cea mai buna varianta posibila.