Perne

19 Articol(e)

pe pagina

19 Articol(e)

pe pagina

Perne

Somnul este extrem de important pentru orice persoana din aceasta lume, deoarece este cel care ne ofera toata energia de care avem nevoie si cu siguranta, este o perioada extrem de relaxanta. Un somn bun poate sa contribuie serios la sanatatea fiecarui individ, in timp ce un somn de proasta calitate poate sa o transforme intr-una precara.

Exista mai multe elemente care pot sa decida calitatea somnului: somiera, salteaua, lenjeria de pat, perna si evident, ambientul din camera. Dintre toate acestea, pernele joaca un rol foarte important, deoarece sunt cele care intra in contact direct cu capul .

Mobalmi iti pune la dispozitie o varietate mare de perne, realizate din materiale de calitate, cum ar fi spuma cu memorie sau puful siliconat si avand mai multe dimensiuni.

 

Cum iti alegi perna perfecta?

Pentru a putea lua o decizie in ceea ce priveste perna, trebuie sa tii cont de mai multe criterii. Cel mai important criteriu este pozitia in care obisnuiesti sa dormi. Scopul acestui accesoriu pentru pat este acelade a te ajuta sa iti mentii capul intr-o aliniere cu coloana vertebrala, asadar, pozitia de somn este decisiva in ceea ce priveste marimea si forma pernei:

- Daca dormi pe spate vei avea nevoie de o perna subtire, care sa nu iti impinga foarte mult capul in fata;

- Daca dormi pe o parte vei avea nevoie de o perma ferma, care sa poata umple distanta dintre ureche si partea exterioara a umarului;

- Daca dormi pe burta vei avea nevoie de o perna foarte subtire sau chiar te vei putea lipsi de acest accesoriu. In schimb, este foarte probabil sa ai nevoie de o perna pe care sa o pui sub stomac pentru a elimina durerea din partea inferioara a spatelui.

 

Cat de des trebuie sa fie schimbata o perna?

Spre deosebire de saltea, care poate fi schimbata o data la 6 ani, perna trebuie sa fie schimbata o data la 6 luni. Chiar daca este spalata frecvent, aceasta acumuleaza in timp o multime de acarieni si de praf, ajungand sa fie un pericol pentru sanatate.

Pernele matlasate si cele antibacteriene si antiacarieni sunt cele mai indicate, chiar si in cazul in care nu ai niciun fel de problema in ceea ce priveste alergiile. Daca nu ai grija, in timp, praful poate duce la dezvoltarea alergiilor.